Putere calorica peleti = 4300 kcal/kg

Pret 1 kg peleti = 0.43 RON (TVA si transport inclus)

2 kg peleti acopera 1 mc gaz metan sau 1 litru motorina sau 1 litru CLU


Beneficii:

- Independenta energetica

- Costuri cu minim 55 % mai mici comparativ cu gazul metan

- Costuri cu minim 70 % mai mici comparativ cu motorina sau CLU

- Sisteme de combustie si filtrare de ultima generatie

- Furnizare prin contract de peleti din coji de floarea soarelui – 80 euro/tona

- Utilizarea oricaror tipuri de biomasa cu umiditate pana la 55 %

- Amortizare rapida investitie

- Biomasa nu poate fi falsificata, 1 kWh consumat = 1 kWh platit

- Energie curata, moderna si ecologica


Infiintata in 1964, compania AKKAYA HEATING INSTRUMENTS INDUSTRIES este unul dintre pricipalii producatori de cazane de abur, apa calda si ulei diatermic pe biomasa din Europa, lider in Turcia pe acest segment. Din anul 1982, Akkaya si-a schimbat denumirea in Akkaya Blowterm in urma incheierii un parteneriat cu Blowterm Spa Italia, pentru fabricarea sub licenta a generatoarelor de aer cald pe biomasa.


Produsele noastre sunt preferate in multe tari din Europa, Africa, Orientul Mijlociu, Caucaz, America de Sud, precum si de Australia.


Incepand cu anul 2010 cererea pentru cazane pe biomasa si combustibil solid a avut o crestere spectaculoasa, in special in Europa, tari ca Spania, Franta, Germania, Grecia, Rusia, Serbia, Lituania, Letonia, Moldova, Ucraina, si nu in ultimul rand Romania, preferand solutia Akkaya pe biomasa in locul combustibililor gazosi si lichizi.


De asemenea, in Romania industria incepe sa se reorienteze catre biomasa datorita flexibilitatii si costurilor de exploatare cu cel putin 55 – 60 % mai mici in comparative cu gazul metan si cu 70 – 75 % comparativ cu combustibilii lichizi, CLU sau motorina.


In contextul actual, multi dintre clientii nostrii prefera peletii din coji de floarea soarelui, datorita pretului mic, 75-80 euro/tona – transport inclus si cu o putere calorica ridicata de 4300 kcal/kg, firma noastra avand un parteneriat cu compania producatoare de ulei Prutul SA.